تحولات منطقه

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی از تشکیل کارگروه اقتصادی عملیاتی‌سازی شعار سال خبر داد و گفت: برای رشد اقتصادی استان علاوه بر برنامه‌های تدوین شده،۲۳ مگاپروژه را راهبری می‌کنیم.

۲۳ مگاپروژه در آذربایجان‌شرقی راهبری می‌شود
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، محمد کلامی روز دوشنبه در نشست هم اندیشی با رسانه های استان در راستای تبیین شعار سال مبنی بر مهار تورم و رشد تولید، اظهار کرد: در ۱۴ سال گذشته شعاری که رهبر معظم انقلاب انتخاب فرمودند شعار اقتصادی بود که دلیل آن هم فشار به جمهوری اسلامی ایران بعد از دهه هفتاد در حوزه جنگ اقتصادی است.

وی با بیان اینکه از دهه هشتاد به مرور زمان جنگ اقتصادی شدیدتر شد، افزود: هر کشوری که بخواهد در دنیا قدرت نرم داشته و در داخل هم پشتوانه مردمی داشته باشد باید دارای اقتصادی قدرتمند باشد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی تصریح کرد: عملیاتی کردن این دو شعار در کنار یکدیگر کار بسیار ظریف و هوشمندانه ای است که راهکار این امر ارتقا سطح بهره‌وری در جامعه است که بعد از ابلاغ شعار سال، به دستور استاندار آذربایجان شرقی کارگروهی تشکیل و تیم اقتصادی موظف به تدوین برنامه برای عملیاتی کردن این موضوع شد.

کلامی ادامه داد: در بحث تولید برای تحقق شعار سال محورهایی را طراحی کرده ایم که از جمله می توان به تکمیل زنجیره های ارزش اشاره کرد.

وی با بیان اینکه تامین مالی منابع بانکی و غیربانکی استان محدود است، افزود: ۱۰ صنعت به عنوان صنعت پیشران انتخاب شد که از جمله آنها می توان به معدن و زیرمجموعه های آن، قطعه سازی و خودرو، لوازم خانگی، داروسازی، کیف و کفش و چرم و فرش اشاره کرد.

وی تسهیل ایجاد کسب و کار و بهبود روند دریافت مجوز و فضای کار را از دیگر اقدامات کارگروه اقتصادی استان عنوان کرد و گفت: توجه به اقتصاد دیجیتال و سرمایه گذاری در این زمینه از جمله اولویت‌های امسال است .

آذربایجان شرقی جزو سه استان کشور در شاخص‌های اقتصادی

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اتفاقات خوب اقتصادی استان در سال گذشته، بیان کرد: در بیشتر شاخص‌های اقتصادی جزو سه استان برتر کشور شدیم و طبق اعلام سازمان برنامه و بودجه، نرخ رشد ۶.۳ درصدی استان در سال گذشته بالاتر از متوسط کشوری است.

کلامی ادامه داد: آذربایجان شرقی در موضوع سرمایه گذاری، جذب سرمایه خارجی، تولید، توسعه واحدهای تجاری و صادرات در بدترین حالت جزو سه استان برتر کشور بود و نرخ تورم نیز کاهشی شده و از رتبه چهارم به رده هجدهم رسیده است.

وی با بیان اینکه هشت درصد از رشد صنعتی کشور به آذربایجان شرقی اختصاص دارد، افزود: در کشاورزی نیز اقدامات ارزشمندی در استان انجام شده و مساحت گلخانه های موجود با ۱۰۰ هکتار افزایش به ۲۷۰ هکتار رسیده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی همچنین به چالش های اقتصادی آذربایجان شرقی در سال قبل اشاره کرد و گفت: همخوان نبودن درخواست تسهیلات با منابع مالی بانک ها، کمبود انرژی (برق و گاز)، زیرساخت ها و فروش خام مواد، واحدهای نیمه‌تمام، کمبود نقدینگی، ضعف در حوزه گردشگری، فرسودگی حمل و نقل و راننده محوربودن و مدت زمان اجرای پروژه ها از جمله چالش‌های استان در سال گذشته بود.

کلامی همچنین به چالش های اقتصادی آذربایجان شرقی در سال قبل اشاره کرد و گفت: همخوان نبودن درخواست تسهیلات با منابع مالی بانک ها، کمبود انرژی (برق و گاز)، زیرساخت ها و فروش خام مواد، واحدهای نیمه تمام، کمبود نقدینگی، ضعف در حوزه گردشگری، فرسودگی حمل و نقل و راننده محور بودن و مدت زمان اجرای پروژه ها از جمله چالش های استان در سال گذشته بود.

مس سونگون ۱۰۰ هزار میلیارد تومان پروژه مصوب دارد

معاون اقتصادی با بیان اینکه هم اکنون ۲ درصد ارزش افزوده از معدن احصا می شود، توجه به توسعه معدن را از جمله اولویت های اقتصادی تدوین شده اعلام کرد و گفت: مجتمع مس سونگون ۱۰۰ هزار میلیارد تومان پروزه مصوب دارد ضمن اینکه حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان پروژه نیز در دست اجرا دارد همچنین ایجاد شهرک مس در ورزطقان نیز تصویب شده و به زودی عملیاتی می شود.

کلامی احیای واحدهای راکد و نیمه راکد تولیدی را جزو برنامه های ۱۰ گانه اقتصادی عملیاتی شده در استان اعلام کرد و افزود: سال گذشته جزو سه استان برتر در احیا واحدهای راکد بودیم که در این راستا یک محموعه بزرگ پلیمری تعطیل شده در شهرک سلیمی را با سرمایه گذاری ۵۰۰ میلیارد تومانی خارجی احیا و راه اندازی کردیم.

وی توسعه اقتصاد دانش بنیان و نیز توسعه تجارت خارجی را از دیگر اقدامات تیم اقتصادی عنوان و خاطرنشان کرد: در این راستا هم بازاریابی داخلی و هم دیپلماسی خارجی را به پیش می بریم که در این راستا ۲ تیم اقتصادی به کازان روسیه و نیز کشور ترکیه اعزام شده اند.

کلامی توجه به گردشگری را از جمله برنامه های اقتصادی استان دانست و گفت: آذربایجان شرقی در زمینه گردشگری پتانسیل خوبی دارد که در عید نوروز امسال با وجود نبودن فصل گردشگری، جزو ۶ استان برتر گردشگرپذیر عید بودیم.

وی از برگزاری «هفته تبریز» در تابستان امسال برای اجرای طرح گردشگرپذیر کردن استان خبر داد و افزود: در این راستا جشنواره های کیف و کفش و شیرینی اجرا می شود و هم در نرخ هتل ها تخفیفی به گردشگران ارایه می شود.

افزایش سهم مشارکت بانوان در اقتصاد استان، تکمیل طرح های مسکن، ایجاد بندر خشک، نوسازی تکنولوژیکی، توسعه اقتصاد کشاورزی و رفع ناترازی انرژی با ایجاد سه پست ۴۰۰ مگاواتی برق از جمله اقدمات تیم اقتصادی استان آذربایجان شرقی در سال جاری به گفته معاون استاندار می باشد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha